dimecres, 26 d’octubre del 2011

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC



He realitzat un resum i anotacions de les idees principals i més importants sobre la lectura que he fet del llibre: ”COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC” de Joana Rubio i Francesc Puigpelat. Ed. La butxaca.
El següent treball està construït per capítols seguint l’estructuració del llibre i dins de cada capítol hi ha els apartats corresponents de cada secció que indica.
El llibre tracta tècniques i trucs per parlar bé en públic: des de la preparació inicial: documentar-se del tema a tractar, com elaborar un guió.... fins a l’actitud que ha de prendre l’orador durant l’exposició del discurs.




Després d'haver llegit el llibre he arribat a la conclusió que es pot arribar a ser un bon orador sempre i quan es treballi a diari, ja que encara que no tots naixem amb a quest do podem millorar-lo treballant totes els conceptes i tècniques que ens indica el llibre.

Hem de dominar: naturalitat per tant control de nervis, claredat, humor, confiança, domini de l'estructura d'un discurs, control de to de veu, de la velocitat, postura del cos, de la gesticulació...sense que es noti que està preparat, evitant cantarelles i parlant molt espontàniament.

Tots podem arribar a ser bons oradors però aquest fet requereix un esforç i una preparació que únicament es pot aconseguir a base de pràctica i experiències.

Per acabar  us mostro un vídeo que recull alguns dels discursos més importants de la història de la humanitat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada